Tuesday, December 2, 2008

Lawatan ke Banjar

Saya sudah pergi ke Banjar (Kalsel) pada bulan Mac tahun ini (2008) bersama isteri saya. Kebetulan saya ada mempunyai keluarga (anak saudara) yang menunggu kami di bandara, memberi penginapan dan membawa kami berjalan-jalan. Jadi kami tidak ada masalah untuk pergi sendiri.

Akan tetapi, tentu tidak semua orang Banjar di Malaysia, termasuk ahli PBM, yang boleh pergi sendiri dengan mudah, sama ada kerana tidak ada keluarga di sana ataupun kerana sebab-sebab lain.

Jadi saya fikir baik juga jika PBM dapat mengaturkan lawatan ke Banjar secara berombongan pada tahun hadapan (misalnya pada masa cuti sekolah bulan Mei atau Jun).

Jika PBM yang menganjurkan lawatan itu, saya ingin PBM menjadi "duta" orang Banjar Malaysia.

Jadi, di samping lawatan tidak formal, mungkin baik juga jika dapat diaturkan acara lawatan yang agak formal, misalnya bertemu dengan organisasi Banjar ataupun bertemu dengan tokoh Banjar di sana.

Kalau PBM yang mengaturkan lawatan itu, mungkin rombongan dapat bertemu dengan Gabenor Kalsel misalnya, dan bagus juga kalau diberikan jamuan oleh beliau.

Saya harap lawatan secara berombongan ini dapat diaturkan tidak lama lagi, kerana memang sudah lama PBM tidak menganjurkan lawatan ke Banjar.

4 comments:

Jiwa Merdeka said...

Salam,

Nampaknya belum ada respons daripada kulaan yang hendak menjadi ketua rombongan.

Kaos Hy Munk, matan banjar wal ai... said...

senang berkunjung ke blog pian ini..salam kenal dari ulun..email ulun hymunk@yahoo.com kalo blog ulun : http://hymunk.blogspot.com
ulun minta saran pendapat pian nah handak maangkat budaya banjar dalam bentuk kaos buat souvenir

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

somebody said...

酒店經紀人,

菲梵酒店經紀,

酒店經紀,

禮服酒店上班,

酒店小姐,

便服酒店經紀,

酒店打工,

酒店寒假打工,

酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工經紀,

制服酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工,

酒店經紀,

制服酒店經紀,
酒店經紀,